Velua® is opgericht in 2010 door Sander van Waaij. Sander is begonnen met verkoop van consumenten elektronica en energiebesparingsgadgets. Na enige tijd kon dit assortiment uitgebreid worden met luxe consumentenproducten. De werkzaamheden werden teveel voor een eenmanszaak en is Arjan van Waaij als vennoot toegetreden tot de onderneming.

Het assortiment van Velua® bestaat uit luxe producten voor huis en tuin zoals hekopeners, garagedeuropeners en energiezuinige elektrische verwarming. In het voorjaar en de zomer zijn we druk met barbecues en fietsendragers voor caravans en campers.

In 2011 zijn we begonnen met de verkoop van labeling producten. Daarvoor zijn een aantal B2B webshops opgezet en sindsdien zijn we voor steeds meer ondernemingen een belangrijke leverancier van labeling toepassingen.

In 2014 zijn we gaan zoeken naar uitbreiding van onze activiteiten. Dat leidde in 2016 tot overname van een voor ons geheel nieuwe activiteit in de vorm van “De Oude Tafel”. De Oude Tafel verkoopt nieuwe tafels die gemaakt zijn van oud hout. De tafels zijn uniek en worden door uitstekende meubelmakers voor ons geproduceerd. Veel van onze tafels worden speciaal en op maat voor de klant gemaakt.