De Oude Tafel, nieuw bij Velua

Logo_De_oude_tafel.svg-text2993-4294966809
Velua heeft er een nieuwe activiteit bij: De Oude Tafel!

De Oude Tafel is beroemd om de prachtige, eerlijke meubels die we zelf laten produceren. Onder de merknaam De Oude Tafel verkopen wij tafels die gemaakt zijn van oud hout. Dat hout heeft tientallen jaren, soms meer dan honderd jaar, dienst gedaan voordat het voor onze meubelmakers beschikbaar kwam als oud hout.

Frans eiken wagonplanken

Een deel van de tafelbladen wordt gemaakt van frans eiken planken die in goederenwagons hebben gelegen. Dit is ook bekend als tafels van wagondelen. Deze eiken planken zijn fors gebruikt. Er zitten deuken, krassen en scheuren in. Iedere plank heeft niet alleen zijn eigen houtstructuur maar ook z’n eigen gebruikssporen. De meubelmakers sorteren de planken op structuur en tint en maken daar met behulp van verschillende machines prachtige planken van en lijmen die aan elkaar tot een robuust tafelblad.

Een tafelblad van frans eiken wagonplanken zetten we bijna altijd op stalen poten. Maar heeft u een ander onderstel in gedachten, dan laten we dat door onze staalconstructeurs graag voor u lassen en poedercoaten.

Hongaarse eiken balken

Nieuw in ons assortiment zijn tafels die gemaakt worden van eiken balken uit oude Hongaarse vakwerkhuizen. Deze balken worden tijdens de sloop van de woningen netjes gesorteerd en apart gehouden en verkocht aan onze meubelmakers. Het hout wordt langdurig gedroogd en ook nog een aantal weken warm opgeslagen zodat alle ongedierte in het hout gedood wordt. Daarna is het geschikt om te verzagen tot planken waar geweldige tafels van worden gemaakt.

Sinds de overname van De Oude Tafel zijn we het assortiment gaan uitbreiden met andere houtsoorten en laten we steeds vaker tafels helemaal op maat maken voor de klant. Zoekt u iets bijzonders in een speciale afmeting? Neem contact met ons op en laat het ons weten.

Bij een nieuwe activiteit hoort natuurlijk ook een website. Kijk gerust eens op deoudetafel.nl om foto’s van tafels te zien en meer te lezen over De Oude Tafel.

SHARE IT:

Related Posts